Burjare går att göra på så mycket!

Det är mycket snack om långkok, grill och stek av kött. Men jag vet att ni vet att det finns så mycket annat man kan grilla. Något som jag gillar är att mixa fiskfile, doppa i panko och sedan grilla den. Servera med massor av grönsaker och dillmajo och eventuellt en citronklyfta till ock så är man i himmelen 🙂

Frasiga fischcakes eller dito fiskburjare.
De här kan du göra i två varianter – en svensk och
en asiatisk – välj den som passar magen för dagen.
svensk variant och grundrecept:
400 g fisk, t ex hälften lax och hälften vit fiskfile
1–2 kokta och mosade potatisar
1 dryg dl ströbröd
2 äggulor
1 fiskbuljongtärning
Mixa fisken till en fin färs. Blanda i de andra grejerna
och forma små fina biffar. Stek biffarna i smör i
2–3 minuter per sida och ät dem med antingen
remouladsås, tomatsallad och potatis eller lingonsylt,
pressgurka och potatis.
asiatisk variant:
1/2–1 finhackad röd chili utan kärnor
1–2 dl hackad färsk koriander
dipsås:
1/2 dl fisksås
en klump riven färsk ingefära
1 finhackad röd chili utan kärnor
en näve hackad koriander
saften av 1–2 lime
3 hackade vitlöksklyftor
socker på en höft
Blanda i chili plus ett par nävar koriander i grundsmeten
(om du har barn som inte fixar stark mat
skippar du chilin och tar den bara i dipsåsen). Stek
biffarna i neutral olja men helst i jordnötsolja i 2–3
minuter per sida. Servera med ris, dipsås och kanske
en god Asiatisk gurk- och melonsalsa.

Fiskburjare
Gör ett par Frasiga fishcakes enligt receptet ovan.
Servera med hamburgerbröd, sallad, gul lök, gurka
och tomat. Gör en god dressing till, t ex dillmajonäs eller Guacamole. Det här kan få
även den mest illbattiga fiskhatare att gilla läget