Pimpa din rostbiff!

Antingen går du ner till din matvaruaffär och köper färdig rostbiff och marinerar den i den här gudomliga lagen eller så slänger du in en rackare i ugnen medan du målar naglarna och läser senaste Amelia. Att laga mat i ugn är nog så himla smidigt och så kan du ju göra en massa annat undertiden. Den här godingen serverade jag med en grön potatissallad, vispat vitlökssmör och en god grönsallad. Behöver jag säga att jag var nöjd med min middag?

Marinerad rostbiff
8–10 personer

ca 1 1/2 kg rostbiff
lag:
2 liter vatten
1 dl salt
1 msk torkad rosmarin
2 kvistar färsk rosmarin
en bunt färska basilika- och timjanblad
1/2 msk grovmald svartpeppar
2 hackade vitlöksklyftor
1 knippa persilja
Bind upp rostbiffen med steksnöre och stek den i
125° tills innertemperaturen är 60° (det tar ca 1 1/2
timme). Koka under tiden lagen och låt den svalna.
Lägg det varma köttet i den kalla lagen, som bör
täcka köttet. Låt det stå kallt i ca 5 timmar.
Ta upp köttet och skär det i tunna jämna skivor
(om du inte har köpt redan färdigskuren rostbiff).
Servera med en grön potatissallad eller gör en wrap utav den. Sen ser du änglar, så nära himlen
är du.

One thought on “Pimpa din rostbiff!”

  1. I’m still learning from you, while I’m trying to reach my goals. I definitely liked reading everything that is written on your site.Keep the information coming. I liked it!

Kommentarer inaktiverade.