Ditt godaste tillbehör till gubbarna.

Mitt godaste tillbehör till 1 liter jordgubbar att blanda 1 dl grädde med 1 dl meze yoghurt, mortla några nypor kardemumma, riva skalet från en lime och pressa ned lite av saften och så sockra tills det blir så sött som du vill ha det. Sedan låter du krämen stå i kylen i ett tag och när du tar ut den så har den lite stuns i sig. Antingen formar du ett tjusigt ägg och lägger ovanpå gubbarna eller så gör du som jag gjorde på bilden, lägger en rejäl klick under och sedan är det bara att käka.

Anettes kardemumma- och limekräm

1 dl vispad mjukt vispad grädde

1 dl meze youghurt (eller annan mild fet youghurt)

några nypor nymortlad kardemumma

saften och rivet skall utav en limefrukt

socker efter behag.

Vispa grädden mjuk, vispa ned yoghurten och låt det hela bli ganska fast, vänd ned alla andra ingredienser och smaka av. Behövs det kanske något mer av något. Ställ in i kylen i minst en halv timme och servera sedan till bär eller frukt. Mums!