Fika på vägen.

När vi är ute och långåker blir jag ofta lätt deprimerad över den maten som erbjuds. Det är få ställen som har något rolig, fräscht och om det är ekologiskt så kan man ju jubla!

Nu när jag och Jonas var och åkte runt en sväng i Sverige. Så stannade vi till i Söderhamn för att äta lunch. Efter ett par varv där vi dissade minst tre pizzerior så hittade vi ett jättemysigt fik. Men otroligt juste inredning och jättegoda bakverk. Den punschrullen var nog den godaste jag någonsin ätit.

Jag åt en bit smörgåstårta som också var ”to-die-for” och sedan spelade jag en låt på jukeboxen. Bjöd upp, men fick nobben 😉 Om du har vägarna förbi Söderhamn nu i sommar så stanna till vid Rådhuskonditioriet. Det är det värt.

Här är våran variant av Punchrullar vi kallar dem

Damiga Dammsugare

Emmas man tyckte vi borde modernisera den gamla dammsugaren och baka centraldammsugare, men de blev inte snygga, mer som långa, gråa råttsvansar ha ha. Så vi gjorde damiga Dammsugare istället. Schangdobelt rosa och vita, som en äldre dam på satdspromenad. Och goda som fan!

 

Fyllning

700 gram torr sockerkaka

100 gram mjukt smör

0,5 dl kakao

0,5 dl rom (eller om du inte vill ha sprit i ta apelsinjos)

1 tsk vaniljsocker

1 dl florsocker

ett stycke färdigt marsipantäcke

 

Gör så här:

Rör ihop smör och kasmulor krämigt ned kakaon också kanske lite rom också när du ändå håller på. Dela degen i tre lika stora delar och rulla till avlånga rullar och in i frysen. Kavla marsipanen till ungefär 5 mm tjocklek. Ta ut rullarna ur frysen och rulla in dem i marsipan. DE SKA FÅR SOVA I ROSA sovsäckar KAN MAN SÄGA: låt det blir lite överlapp tryck till skarven och lägg en plastfilm över rullen som får åka in i frysen igen. Smält under tiden chokladen försiktigt i vattenbad. Tag ut rullarna och skär dem i lagom långa bitar, doppa bitarna i chokladen och låt dem sedan svalna. Förvara de färdiga dammsugarna i kylen.