Ibland förvånar man sig själv.

Det här var nog det godaste jag har ätit på länge i efterrättsväg. Det som möjligen var godare var när Fredrik Norin på Bistro Edsbacka bjöd på en choklad symfoni (tjusigt namn, men det var nog lite vad det var. En massa olika små chokladgodsaker vackert upplagt) Men kanske det här ändå var lite godare eftersom jag har gjort det helt själv hähä!

En mjuk, lite syrlig pannacotta gjord på yoghurt och inte bara grädde. Tror det passar våra svenska smaker bättre, en stekt rabarber och på toppen lite krossade mandelskorpor. MUMS! Lätt att göra puddingen i förväg till sommarkalasen och sedan bara strö över toppingen.

Anettes yoghurtpudding med stekt rabarber. Måste nog hitta på ett roligare namn,  har du något bra förslag?

Själva puddingen
Den här puddingen är toppklass. Yoghurten gör den så totalt superharmonisk i både smak och konsistens.

8 st små puddingar
3 gelatinblad
vatten
2 dl grädde
5 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl Mezeyoghurt

Vila gelatinbladen i en skål med kallt vatten och ställ dem åt sidan. Under tiden bladen ligger och simmar så blandar du grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. Värm upp blandningen tills det börjar småputtra och sockret smälter fint. Dra kastrullen av värmen och rikta din uppmärksamhet mot gelatinbladen. Krama vattnet ur gelatinet och lägg ned det i den varma gräddblandningen. Ta av kastrullen från värmen och vispa runt tills gelatinet smälter av värmen och ställ det sedan att svalna en liten stund innan du blandar ned youghurten.
Häll upp din pudding i fina skålar och låt stå i ett par timmar i kylskåpet för att stelna. Då har du fått en rejäl yta på skålen och kan toppan den.

Anettes stekta rabarber

3 stycken rabarber stänglar

1,5 dl råsocker

1 kork rom

3-4 msk smör

Skär rabarbern i mindre bitar och lägg dem åt sidan ett tag. Smält smör, vaniljsocker och socker och häll på romen, ner med rabarberbitarna och låt dem puttra stilla tills de är mjuka men inte sönderkokade. Peta lite i dem med en potatissticka. Stäng av värmen och låt dem stå och svalna tills puddingen är klar. (om du ställer dem i kylen för att vänta på puddingen så tänk på att värma upp dem en smula innan du toppar med dem, smöret stelnar och det ser inte så aptitligt ut)

Toppa även med några krossade mandelskorpor, du måste ha lite crunch i den här mjuka, milda efterrätten.

MUMS!