Koka soppa på en spik, eller så stoppar ni i lite fisk i stället.

Min värsta och bästa kritiker är nog min man, han är kritisk på ett mycket kreativt sätt. Sällan helt nöjd och ofta med en bra åsikt som gör att jag kan utveckla mina recept till att bli lite bättre och lite godare. Den här soppan fick jag inte ett ont ord om, han åt, åt och hummade av lycka, sa flera gånger under middagen att det här var den godaste fisksoppa han någonsin ätit. Han åt den till och med dagen efter till lunch och det är inte vanligt kan jag lova.

Anettes allra godaste fisksoppa

en klick smör, och lite olja

1 stor gul lök, hackad

2 vitlöksklytor, hackade

3 msk tomatpuré

(om du vill – 1 kuvert saffran)

några matskedar hummerfond

2 dl vitt vin

5 dl vatten

2 dl passerad tomat

1 fiskbuljongtärning

7-10 små potatisar i bitar

10 st körsbärstomater

4 skalade och slantade morötter

2,5 dl creme fraiche

300 gram vit fiskfilé

några frysta gröna musslor

några nävar räkor

ev lite vatten att späda med

Smält smör och olja och fräs lök, vitlök, tomatpuré (och saffran) tills löken är mjuk (lukta på det, finns det något som luktar godare än just de här fyra ingredienserna som fräser i smör och olja) Häll på vinet, fonden och den passerade tomaten. Ner med buljongtärning, tomat, potatis och morot och låt det koka tills rotsakerna är mjuka. Då rör du ned Creme Fraichen. Späd med lite vatten om soppan är för tjock krydda med salt, peppar och dill. Lägg i fisken i bitar, låt puttra med tills den är klar och då rör du ned räkorna och musslorna som bara skall bli precis varma.

Servera med en klick aioli och lite ljust bröd. Smaklig spis!