Majskolvar med chilismör

Nykokta majskolvar, fortfarande så varma att man måste ta små, små tuggor. Krispiga och söta, det är nog min favoritprimör på sommaren. De och så persikor, men det blir ett annat blogginlägg 🙂

För nu skall vi snacka majskolv och smör. Det går finfint att använda helt vanligt smör till din nykokta majskolv. Men om du anstränger dig lite granna, hackar lite chili och lite gröna örter. Maler lite svartpeppar och några nypor havssalt, då får du ett smör i från himmelen som matchar de nykokta gosakerna riktigt bra. Det här smöret funkar kanonbra till t ex grillad lax också. Gottigott!

Chili- och vitlökssmör

120 g mjukt smör

1 finhackad grön chili

1 finhackad röd paprika

7 pressade eller finrivna vitlöksklyftor

Några hackade nypor basilika, gräslök eller annat grönt

lite salt, svartpeppar och en gnutta socker

Blanda ihop hela tjillevippen, smaka av, krydda och lägg en rejäl klick på din grillade majskolv. En enkel delikatess smälter nu i din mun.