Mäktig, rik och faktiskt riktigt snygg om du frågar mig.

Den här cheesecaken har nästan allt. Den är mäktig dvs den räcker till många, den är rik på smak. Och riktigt stilig också, med knaprig brun botten, krämig vit fyllning, ett lager fyllning till som gör att kakan blir helt slät, och så en topping med de bär du gillar, som om det inte var nog så kluttar man på en gele också så att bären glänser och håller sig längre.

Receptet har följt med mig länge och varit publicerat i bl a vår allra första kokbok med den modesta titeln ”The Ultimate Köksalmanacka” Men då med rabarberkompott på toppen. Den här varianten med hallon, publicerades i våras i Expressens bilaga Mitt Kök.

Try it! du kommer att gilla den.

Pink Dream Cheesecake

 

botten:

100 g smält smör

10 krossade digestivekex

 

fyllning:

2 ägg

3 msk strösocker

400 g philadelphiaost

1/2 tsk vaniljsocker

200 g smält vit choklad

 

topping:

2 dl crème fraiche

1 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

 

det röda på slutet:

180 g röd vinbärsgelé

1 liter hallon eller andra röda bär

 

Blanda smör och digestivekex och tryck ut i en

springform. Ställ bottnen kallt medan du gör fyllningen.

 

Vispa ägg och socker pösigt och rör i alla

andra ingredienser. Bred smeten över botten och

grädda i ugnen i 175° i drygt 30 minuter. Låt svalna.

 

Blanda nu ingredienserna till toppingen och bred

ut över den avsvalnade kakan. Grädda i 175° i

5 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna helt det

här kan du göra i förväg dagen före partyt. Kakan

blir bara godare om den får stå en dag eller två i

kylen.

 

Minst en halvtimme före servering gör du det röda

på slutet. Värm gelén tills den smälter. Lägg hallonen

på den avsvalnade kakan i ett snyggt mönster eller

bara huller om buller, as you please. Ta en sked

och skopa försiktigt gelén över hallonen, så att den

täcker de flesta bären. Låt gelén svalna och servera

kakan. Som är både ljuvlig och snygg!