Om du har en massa citroner, passa på att göra dricka.

Min mamma gjorde alltid egen apelsinsaft när det var säsong, det brukade vara omkring februari/mars på den tiden. Citronerna finns ju året runt och nu när värmen skall komma kan det vara gott att ha något fräsch i glaset. Det finns ett skönt amerikanskt uttryck som säger just det. ”If God gives you lemon, make lemonade”. Det betyder väl ungefär att gör det bästa av det du har. Och ”lemonad” är nog det bästa som finns, det är friskt och sött på samma gång och i den här drickan klämmer du ner ingefära också och det ger en extra kick i drickan.

 

Ingefärsdricka på mitt sätt

3 dl socker

2 liter kokande vatten

300 gram färsk ingefära

8 citrusfrukter (jag använde citron och lime)

OK då kör vi. Skala och skär ingefäran i tunna skivor. Riv skalet ifrån cirtursfrukterna (jag använde citron och lime) och pressa ut all saft. Lägg sockret i en stor kastrull, lägg i ingefärsskivorna, saft och skal ifrån citrusfrukterna. Häll på det kokande vattnet och rör om till sockret har löst sig. Nu skall drickan stå och dra tills den är sval. Servera den sedan med massor av isbitar och eventuellt en kvist mynta eller citronmeliss. Svalkande och jättenyttigt! Om man vill kan man hälla en skvätt bubbelvatten i drickan också då får man en übersmaskig läsk.