Pannkakor i regnbågens alla färger.

Anette: Igår hade jag en så hiskeligt tråkig dag så jag var tvungen att pigga upp mig med något. Titta vad fint det kan bli när man har tråkigt. Det var lite pyssligt men det var det värt – tänk att man kan bli så glad av mat.

Regnbågspannkakor med hallon i lönnsirap

5 dl vetemjöl
3 msk socker
2 msk bakpulver

2 msk bikarbonat
1/2 msk salt
3 ägg
1 dl mjölk
3 dl gräddfil
75 g smält smör

Karamellfärg av olika sorter (jag använde grön, gul, röd och blå)
Blanda först de torra respektive fuktiga ingredienserna
i var sin skål. Rör sedan ihop allting i en
skål. Tillsätt lite extra gräddfil om smeten blir väldigt
tjock (den ska påminna om våffelsmet). Dela upp smeten i fyra lite mindre skålar och färga smeten ordentligt. Stek en pannkaka i taget i smör. Ta en vanlig matsked och lägg en rågad sked smet i en mellanvarm panna med smör i.  .

Servera på amerikanskt vis med lönnsirap och en
klick smör eller som jag gjorde:

Hallon i lönnsirap

En förpackning frysta hallon (ca 3 dl)

3 msk socker

en nypa vaniljsocker

0,5 dl lönnsirap

Blanda och låt stå en smula så hallonen inte är iskalla när du tuggar på dem. Lägg en klick hallonsirap över pannkakorna och smaska i dig. Gott!