En god sallad på potatisrester.

Jag tror att jag har berättat förut att i vårt hus är det lite struligt att planera mat. Ibland har vi fullt hus med tonåringar och deras kompisar som äter som hästar. Min äldsta pöjk har t ex en mycket trevlig kamrat, drygt 2 meter lång, som tränar hårt 4-5 ggr i veckan. Ni kan ju förstå vad det innebär för matportionerna.

Så när jag ändå kokar potatis så brukar jag dra på ordentligt. Antingen så äts det upp med glada miner och smör, eller så blir det över och då brukar jag bli lika glad för det. Då slänger jag in potatisarna i en skål med lite hushållspapper i botten så att de inte skall bli soggiga. Dagen därpå tillagas en potatissallad som är ifrån himmelen.

Husmorsornas bästa potatissallad

1 st rejäl dos med kokt och skalad potatis, hackad i sköna mindre bitar
5 dl gräddfil
3 msk majonnäs
3 tsk curry
1 st äpple, skalat och finhackat
1 st gul lök, finhackad
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk salt, ca
Svartpeppar, efter smak
Socker, lite lite
1 näve persilja, hackad

Blanda ihop allt utom potatisen och när du smakat av och det är precis som du vill ha det så slänger du ned potatisbitarna. Blanda så att alla potatisar är kladdiga. Servera med grönsallad och valfritt tillbehör (t ex kallskuret eller grillat)

2 thoughts on “En god sallad på potatisrester.”

Kommentarer inaktiverade.