svenskt kött, julkorven, choklad, julgodis, Anette Rosvall

Den bästa korven ever!

Nu kommer ni säkert skrika och bråka med mig men jag tycker att det bästa på en måltid är efterrätten. Eller snarare chokladbiten som man dricker till kaffet och konjaken när månen lyser och diskussionerna blir djupare och djupare.  Här kommer ett av mina bästa tips till er människor som tycker som jag att livet blir så mycket tråkigare utan choklad.

Chokladkorv

Vanlig korv i all ära, men kom igen, kan det bli godare än en chokladkorv?

Och denna korv gifter sig som fint med ett glas likör och en kopp kaffe.

50 g smör

125 g mörk choklad

150 g grovt hackade sötmandlar

20 st mariekex, krossade

½ dl apelsinmarmelad

100 g russin

3 msk av din favorit likör

florsocker

Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull och så ner med resten av ingredienserna (utom florsockret, för det kommer vi till senare). Se till att allt blir rejält genomrört. In med chokladgröten i kylen ett tag, så det kallnar ordentligt. Okej, nu ska du rulla korv här. Upp med smeten på en skärbräda och forma en stor korv, ja vi erkänner, just i detta läge ser inte det hela så aptitligt ut, snarare tvärtom, men vänta bara! Rulla in din lilla korv i plastfolie och skjuts in i kylskåpet över natten.

Nästa dag, när den är kall och hård, rullar du den i florsocker och vips har du en supersnygg chokladvurre!