Frusen silltårta på ljummet bröd.

Det här kära ni är nog den godaste förrätten jag någonsin ätit… mäh! Hallå! de sa jag ju häromdagen om Toast Skagen Förstår ni då problemet med att säga vad som är ens favoriträtt. Det är ju i princip omöjligt när det finns så himla mycket gott att välja på.

Men i allafall så är det här vansinnigt gott. En iskall salt silltårta på ljummet kavringliknande nybakat bröd eller vanligt rostbröd. Passar nog helt OK på en kräftskiva kan jag tro.

Isad silltårta

2 burkar matjesill i småbitar

4 dl vispad grädde

1 dl gräslök hackad

1 näve hackad dill

½ citron finrivet skal

Svartpeppar

Tillbehör:

Vackra blommor till garnering

Rostat bröd

Blanda ihop allt till tårtan med den vispade grädden och häll upp i vacker form. Skjuts in i frysen, låt den lilla godbiten stå där tills den frusit. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp Silltårtan på ett fat, garnera elegant och skär sedan tunna skivor och låt smälta på nyrostat eller nybakat bröd. Underbart!