Ja, chokladmousse är gott, men det här….

…slår allt. Mousse med hallonsmak, syrligt, sött, fluffigt och lätt. Så rackarns gott att jag skulle kunna äta det jämt. Jag fyller tårtor med det eller kyler det i små portionsformar och äter det som det är med eller utan färska hallon.

Jag kan tänka mig att en ap-go efterätt är att blanda chokladmousse med den här fräscha rosa hallonmoussen.

Hallonmousse (8 portionsformar eller fyllning till en moussetårta)

4 äggulor

1 dl koncentrerad hallondryck (typ saft)

25 gram florsocker

2 gelatinblad (blötlagda)

1,5 dl vispgrädde

1,5 dl crème fraiche

Bland äggulor och koncentrerad hallondryck i en kastrull. Värm blandningen försiktigt under omrörning. Tillsätt de blötlagda och urkramade gelatinbladen och rör tills de har löst sig. Ta av kastrullen från plattan och låt blandningen stå och svalna. Under tiden vispar du crème fraichen fluffig, fyller på med lite grädde i taget tills du har en fluffig kräm. Vänd försiktigt ned den svala hallonblandningen i gräddkrämen fyll 8 portionsformar och låt den stå kallt i minst en timme innan servering. Eller så låter du den bara stå kallt och fyller sedan din tårta med den fluffiga smeten.