När mamma blir glad.

Det är faktiskt inte så himla lätt att få beröm för sin matlagning i min familj. Jag bor med ett gäng hårda och tuffa kritiker som alltid har åsikter om maten jag lagar. Antingen är den för salt, för söt, tråkig, torr eller helt enkelt inte god. Men så ibland blir de glada och äter så det sprutar ur öronen, som i går kväll.  Hela familjen gjorde vågen när jag lagade Emmas lax med kokossås. Den är både lätt och god och jag rekommenderar dig verkligen att göra den typ idag. Du kanske också får en massa skönt smicker 😉

Indisk lax i ljuvlig kokoskardemummasås

Först:

½ kg lax, skurna i lagom mumisga bitar

1 pressad citron

1 grön chili, hackad med frön och allt

1 tsk gurkmeja

Salt

Blanda ihop citronen med alla kryddor, joxelijox. Ner med laxen och låt den vila där i 1 timme cirka, helst i kylskåpet!

Sen:

5 vitlöksklyftor, fint hackade

1 rejäl bit med ingefära, skalad och riven

1 gul lök, tunt skivad

6 vårlökar i skivor

4 msk olja

½-1 grön chili, hackad

2 tsk svarta senapsfrön

1 tks gurkmeja

1 dl passerade tomater

10 gröna kardemummakapslar ( om du inte hittar det kan du prova med 1 msk mald kardemumma)

3 dl kokosmjölk

salt

Börja med att hetta upp oljan i en stor gryta. När den är varm häller du ner senapsfröna som får poppa runt där nere tills de slutat poppa. Då häller du ner lök, vårlök, vitlök och ingefära. Fräs dem på svag värme tills löken är alldeles mjuk och genomskinlig. Nu kör du ner chili och gurkmeja och rör om lite igen. Dags för resten, allt annat utom fisken. Bra! Nu kan de få småkoka i kanske 20 minuter. När riset är klar och grytan avsmakad och ljuvlig, får fisken hoppa ner och småputtra precis tills den är klar.