Ombyte förnöjer!

När jag går igenom mina matbilder från nu i sommar så är det vansinnigt många som ser lika dana ut. En bit grillat kött med färskpotatis och någon god sås. Jag tycker att det är vansinnigt gott så det är inte det som är problemet men det är ju inte så himla skojigt att blogga om samma sak varje dag.

Så här är en Faijtas med guacamole, gräddfil, finhackad lök och grillad paprika. Den serveras på ett tortillabröd sedan rullar du ihop hela tjofräset och smaskar. Det är gott, och jag lovar ombyte förnöjer.

Fajtas med paprikasallad

Avnjut denna underbara rätt med gräddfil, salsasås och guacamole. Det är toppklass, ät det bara!

Själva köttet/osten/kycklingen/fisken kryddar du ordentligt och grillar sedan som vanligt. När det är klart skär du i tunna strimlor.

1 bit entrecote eller 1 kycklingfile eller 1 bit haloumi eller 1 bit fast fisk

per person (grillad och skuren i tunna skivor)

Innan du grillar köttet så gör klar

Paprikasalladen

4 paprikor i olika färger

1 kruka mynta

rödvinsvinäger

olivolja

salt

svartpeppar

Kör paprikorna på utegrillen tills de är mer eller mindre svarta på skinnsidan. När de ser riktigt deprimerade och sotsvarta ut lägger du dem i en skål med iskallt vatten. Drar av  skalet lätt som en plätt. Skiva det som bli kvar och blanda ner allt i en skål med de andra ingredienserna. Smaka av och fyll sedan med ditt val och paprikasallad på ett varmt tortillabröd.

Toppa med gräddfil, guacamole, din favorit salsasås och hackad rödlök.