Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

I min trädgård växer det inte mycket,  jag har gett upp det där med blommor och rabatter. Avskyr nämligen att plocka ogräs så de tar oftast över om jag försöker mig på någon tjusig plantering. Däremot frodas blommor och kryddväxter i krukor med och funkar med min sort av gröna fingarar. I år växte timjan, libbsticka, salvia och sallad så det knakade i diverse hinkar och byttor på trappen. Det enda som egentligen funkar i rabattform är rabarbern den växer faktiskt i marken men allt sedan jag tömde komposten på den för ett par år sedan har den blivit större och större och nu är den helt galet stor.

Jag lagar chutney, marmelad och diverse kompotter av rabarbern. Men det som jag gillar mest är den här pajen som jag smakade för första gången för massor av år sedan av en kompis vars mamma fick den när hon var aupair i USA, därav namnet. Det är en sorts smulpaj eller ”cobbler” som det heter i USA. Man gör den med brunt socker och smält smör, så det översta lagret blir som knäck och är jättegott, jag brukar alltid göra lite extra av det så att det blir lite över till mig när allt annat är slut.

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

fyllning:
600 -800  g rabarber i bitar
1/2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 ägg
knäcktopp:
2 dl mjöl
2 dl farinsocker
100 g smält smör
Blanda alla godsaker till en underbar gegga och
lägg i botten på en smord form. Klart so far. Blanda
alla nya godsaker och häll över fyllningen. Njut av
åsynen och sedan in i ugnen i 45 minuter i 200°.
Sluka pajen med glass, vaniljsås eller vispgrädde.

En reaktion på ”Evas mammas amerikanska rabarberpaj.”

  1. Oooo låter hur gott som helst! Älskar rabarber 😉 Måste testas framöver =)
    /Jeanette

Kommentarer inaktiverade.