Flygande jakob, varför då?

Fy fan vad Internet är häftigt. Jag tror man kan hitta precis vad som helst där. Jag har funderat över namnet på rätten som vi skall äta ikväll Flygande Jakob. Jag ”Googlade”, och hittade det här -”Namnet Flygande Jakob kommer från dess upphovsman, Ove Jakobsson, som var verksam inom flygfrakt. Receptet publicerades första gången i tidningen Allt om Mat år 1976″. Inte vet jag om det är hela sanningen men gott är det iallafall. Prova Oves sjuttitalsklasiker!

3 dl valfri grädde
1 dl chilisås
1 dl jordnötter
1 st grillad kyckling
2 st bananer

1 pkt bacon

1 st skivad purjolök

(2 msk curry)

salt och peppar

Sätt ugnen på 225°. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skala och skiva bananerna, skär purjolöken i skivor och skölj dem ordentligt. Dela baconen i bitar och fräs den. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå. Vispa grädden. Rör ihop grädde, chilisås, salt, peppar och curry om du vill, och bred det över kycklingen. Strö över baconen. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min. Tag ut formen och strö över jordnötterna. Servera med kokt ris och sallad.

En reaktion på ”Flygande jakob, varför då?”

  1. Det stämmer faktiskt! Receptet kommer från allt om mat från början 🙂 Något dem verkar vara ganska stolta över, med all rätt enligt mig, fantastisk vardagsrätt!

Kommentarer inaktiverade.