I söndags åkte jag och Jonas åkte till landet.

Under tiden lagade min CrockPot middagsmat. Jag fyllde den med högrev, chili, massor av kryddor och lite bönor. 8 timmar senare när jag kom hem, puttrade en riktigt smaskig chili i grytan. Jag rörde ihop en guacamole, ställde fram gräddfil och hemgjord ketchup och 10 minuter efter att jag kom in genom dörren var middagen serverad.

Det kallar jag bra planering, och jag som inte ens är bra på att planera 😉

Chili på högrev

Den här chilin görs på högrev och inte på färs. Det gör den matigare och mustigare. Servera gärna med den någon sorts chutneyn och tänk på att de flesta kryddor inklusive chili smakar ännu mer när den har gått i grytan i flera timmar. Är du känslig för stark mat så lägg i chilin i efterhand.

ca 1 kg högrev i bitar

1 dl starkt kaffe

1 stor grön paprika i bitar

2 stora röda chilifrukter

2 stora hackade gula lökar

2 vitlöksklyftor

4 bitar riktigt mörk choklad

2 lagerblad

1 dl rödvin

3 msk oxfond

1 tsk kanel

2 tsk piementon (rökt papprikapulver)

3 msk brun farin

1 burk bönor

salt och peppar

Blanda ned allt i din CrockPot och sätt på låg värme. Kör i 8 timmar, i slutet av koktiden kan du öppna och röra om lite granna. Du som är lite känslig för stark mat väljer att tillsätta chilin i slutet av koktiden. Servera med gräddfil och guacamole och någon sorts  chutneyn. Du som inte ännu har en CrockPot kan koka hela härligheten i järngryta på spisen i ca 3-4 timmar. Då måste du vara noga med att ha låg värme på och röra om lite då och då, och kanske fylla på med lite vätska så att det inte kokar torrt.