Min familj älskar Grön curry

Jag tror att det är för att den är stark men ändå mjuk. Jonas är bäst på asiatisk mat i vår familj så det är han som har lagat den här, och då kokar han grön currypasta med vatten tills det blir en sörja, lägger ned både citrongräs och små miniauberginer. Det behövs inte för det allra bästa receptet jag vet är det som finns i Emmas och min allra första bok. Det kommer här:

Godaste Gröna curryn i stada!

Om du inte hittar kokosgrädde kan du köpa tre
burkar kokosmjölk och bara ta det HELVITA klibbiga
från burken, inte det vattniga.
2 burkar kokosgrädde (ca 5 dl)
2 msk grön curry (helst från en asiatisk mataffär)
3 strimlade kycklingfiléer
1 grovt hackad gul lök
7 limeblad rivna på hälften
1 msk palmsocker (eller 1 tsk vanligt socker)
ca 2 msk fisksås
1 hel broccoli i mindre bitar
Koka kokosgrädden i typ 5 minuter. I med curryn
och koka igen. Nu doftar det! I med kycklingen och
löken, limebladen, sockret och fisksåsen. Koka i
5 minuter och smaka av ordentligt. När det smakar
toppen låter du broccolin hoppa med. Servera
härligheten direkt, för överkokt broccoli smakar
sjukhusmat och det vill vi ju inte ha.