Ni kanske fortfarande kan hitta lite ogräs.

I så fall borde ni göra den här pajen. Om ni inte hittar varken kirskål eller nässlor, så funkar det lika bra med ruccola eller spenat.

Foto: Jenny Grimsgård

Ogräspaj

pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
1/2 dl kesella
fyllning:
5 dl kirskål (har du inget ogräs kan du ta bladspenat)
5 dl nässlor (ja, du kan köra spenat här också)
1/2 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk smör
mycket svartpeppar
3 ägg
3 dl mjölk
8 körsbärstomater i halvor
150 g getost
Dra på ugnen på 200°. Börja med att göra pajdegen.
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig
massa. Ner med kesellan och blanda till en slät deg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. In i
frysen i 20 minuter medan du pysslar vidare.
Förgrädda pajen i 10 minuter. Under tiden sköljer
du kirskål och nässlor så att sniglar och jox åker
bort. Fräs sedan lök och vitlök och allt det gröna i
smöret. Krydda och smaka av lite.
Blanda ägg och mjölk i en skål och krydda lite
även där. Ta ut pajskalet ur ugnen, grunda med det
gröna och smula över getosten. Lägg tomaterna
ovanpå och häll sist på äggstanningen. In i ugnen i
45 minuter. Njut ditt ogräs med en fin grönsallad.