Underbara grödor från Fårö.

Din allra sista veckan innan skolstart spenderade jag och familjen på Fårö. Vi hade hyrt ett hus precis på gångavstånd till härliga Sudersand. Vi sov länge på morgonen, barnen sov ännu längre, så jag och Jonas tog böcker, handukar och badkläder och njöt av stranden och solen.

På Gotland finns det massor av annat man kan njuta av också, små gårdar som har biodynamiska och ekologiska grödor. Jag träffade Frasse som säljer alla möjliga sorters fina grönsaker. Man tar sin påse potatis, sina vackra dillkvistar eller som jag morötter och rödbetor i alla möjliga färger.

Idag är det ju måndag och därför tänker jag göra min godaste morotspasta. Den går på ett kicka och är skitgod, så varsågod att hedra den köttfria måndagen!

Morotspasta med rucola och valnötter
ca 400 g tagliatelle
6 skalade rivna morötter
olja eller smör till stekning
3 rivna vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
1 dl grädde
0,5 dl riven parmesan (eller annan smakrik ost)
1 påse rucola (ca 70 g)
15 valnötter
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Fräs morötterna i olja i en stekpanna på svag värme
i ca 10 minuter. Tillsätt vitlök, salt och peppar och
grädde. Låt såsen puttra i ett par minuter. Passa på
att smaka av – det är trevligt. Blanda pastan ordentligt
med såsen och rucolan. Gegga runt rejält
så att alla smaker verkligen sätter sig i pastan. Lägg
upp på tallrikar och strö valnötter och parmesan över.

En reaktion på ”Underbara grödor från Fårö.”

Kommentarer inaktiverade.