Urväxta kläder och garagerensning!

I söndags packade jag och Jonas ihop oss och en massa lådor i bilen och drog till Siggesta loppis. Vi hade plockat ihop barnens urväxta skridskor, jeans, skaljackor och slalompjäxor, tillsammans med en massa grejor från garaget. Det kändes jättebra att våra fina saker fick nya hem och ägare. Pengarna vi tjänade skall gå till en ny spis till landet. En AAA klassad rackare som inte drar så mycket energi. Tänk vad bra!

Efter garagerensningen gjorde jag en vansinnigt god lasagne. Det bästa med det är att det blev en form över så idag blir det underbara rester.

Lasagne med lamm, spenat och tre sorters ost.

8–10 färska lasagneplattor eller vanliga
1 sats Bechamelsås

20 gram smör, 3 msk vetemjöl, 1 liter mjölk, 1 buljontärning, saltpeppar från kvarnen, några doftar muskor, gärna en riven vitlöksklyftor

Smält smöret, dra kastrullen av plattan och vispa ned mjölet, se till att det blir klumpfritt och rör sedan ned mjölk och kryddor. Låt såsen koka upp och ställ den sedan åt sidan.
500 gram Lammfärs

Fräs färsen i en stekpannan tillsammans med 1 stor hackad gul lök och så mycket vitlök du vill (jag gillar mycket) när allt har fått en skön yta, häller du på 2 dl vatten och 2 köttbuljongtärningar och några nypor torkad oregano.

200 gram färsk spenat
Några dl av Anettes bästa tomatsås

ca 2 dl riven parmesanost, 2 st mozzarella bollar, 2 dl riven västerbottenost

salt och peppar från kvarn efter smak

Ja nu bygger du en lasagne som vanligt! Börja med ett lager bechamel, lägg sedan ut ett lager lasagneplattor i en stor smord
ugnsfast form. Häll på lite bechamelsås och så ett lager med plattor, ett lager köttfärssås, och så den färska spenaten, bechamelsås igen och tomatsås och så mozzarellaosten i tomatsåsen. Bygg din lasagne i goda lager och sist häller du över det sista av tomatsåsen
respektive bechamelsåsen och strösslar över den rivna osten.
Gratinera i 225° i ca 20 minuter. Tiden beror lite på vilka lasagneplattor du använder så kika noga på förpackingen. Servera antingen med vitkålssallad eller vanlig grönsallad med en syrlig vinegrette.

MUMS!