En annan sorts pannkakor.

Idag är det ju torsdag och i morse doftade det gula ärtor i hela stan. Det bästa med ärtsoppa förutom att det verkligen får fart på lilla magen, är att man får äta pannkakor. Jag gillar verkligen ”pannkisar” och brukar äta tunna, frasiga med strösocker och pressad citron på. Om ni inte har provat det så vänta inte en sekund, det är det absolut bästa sättet. Men ombyte förnöjer och här kommer ett kanonbra recept på amerikanska med blåbär, lönnsirap och bacon. Mums!

Amerikanska pannkakor med fullt pådrag

5 dl vetemjöl

4 msk socker

2 msk bakpulver

½ msk salt

2 ägg

1 dl mjölk

3 dl gräddfil

50 g smält smör

Blanda de torra, respektive blöta, ingredienserna i varsin skål. Rör sedan ihop allt, och om smeten blir för tjock kan du blanda i lite extra gräddfil (det hela ska påminna om våffelsmet). Stek en pannkaka i taget i smör. Tänk dig att du brer tomatsås på en pizza, så får du rätt schvung när du häller pannkakssmeten i stekpannan. Pannkakorna skall ha storleken av en cd-skiva ungefär. Servera med blåbärssirap och bacon.

Blåbärssirap

1 dl blåbärssylt blandas med ½ dl cane syrup och hälls över en hög pannkakor. Sikta gärna lite florssocker över. Smaskens!

Ugnsbakad bacon

Så här kan du lätt kan fixa lite bacon på ett lite nyttigare sätt.

1 pkt bacon (ca 140 g)

Dela baconskivorna på hälften och lägg dem sedan på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 200° och låt skivorna vara inne i ca 10–15 minuter. De blir frasiga, krispiga och inte så feta när man ugnsbakar dem.