Jag gillar mackor.

Jag skulle nog kunna leva på mackor, och jag vet många som känner likadant. Blir på riktigt dåligt humör om jag inte får en kopp kaffe och en macka till frukost. Vill helst inte ha något annat än just det.

Ge mig en macka till lunch och middag också det gör inte någonting. Man kan ju ha så mycket olika smaskigt som pålägg. Den här varianten som kallas Bookmaker Toast gör jag så här: (receptet kommer ifrån vår nya kokbok Din Matkasse om ni undrar 😉

600 g ryggbiff

4 stora skivor lantbröd

salt och peppar

1 vitlöksklyfta

smör

4 rejäla matskedar dijonsenap + 2 msk majonnäs

4 äggulor

massor av nyriven pepparrot (och nu menar vi verkligen massor!)

fina salladsblad

några tomatskivor

(lite finhackad rödlök)

Rosta brödskivorna i en stekpanna med lite smör, gnid dem sedan med en vitlöksklyfta och lägg dem åt sidan ett tag. Fräs lite smör i pannan och vänta tills den verkligen är het. Stek biffen i skivor, så att den får fin färg på båda sidorna men fortfarande är rosa i mitten. Salta, peppra och lägg den att vila en stund medan du preppar bröden. Lägg upp brödskivorna på var sin tallrik och placera sallad, tomatskivor och eventuellt lite finhackad rödlök i botten. Separera äggulorna från vitorna och lägg dem i ett glas så länge. Riv en gigantisk hög med pepparrot. Så där ja! Nu är det dags att skära köttet i fina sneda skivor och lägga upp det på smörgåsarna. Över köttet får en äggula samt en ohemult stor hög med pepparrot trona. Salta, peppra och servera. Mums!

En reaktion på ”Jag gillar mackor.”

  1. Matkasse
    Hej,
    http://www.matkasse.com/
    Jag har gjort en sida där jag samlat Sveriges alla matkassar. Gå gärna in och betygsätt de olika leverantörerna och kolla vilka som levererar till ditt postnummer.
    //Gunnar

Kommentarer inaktiverade.