Jonas mosters bästa kaka.

Jag måste nog säga att jag är ganska bra på att baka. Men jag kommer aldrig komma ens i närheten av min svärmor och hennes syster. De är utomförträffligt duktiga på att baka de godaste och vackraste kakor, tårtor och bullar. Den här vackra äppelkakan är lätt att göra men ser lite stiligt avancerad ut, med äppelskivor i vackert mönster. Är lika god att äta  med vaniljsås eller glass som utan någonting alls.

Lisbeths äppelkaka

4 st ägg
3 dl socker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 hg smält smör
3 st äpplen i klyftor
Att strö över: 2 msk socker och 1 msk kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Blanda mjöl och jästpulver och rör ned mjölblandningen i äggsmeten.

4. Tillsätt det smälta smöret och häll smeten i en välsmord och bröad form (2 liter).

5. Skala och skär äpplena i klyftor.

6. Stick ned dem i smeten.

7. Blanda socker och kanel och strö över äpplena.

8. Grädda kakan i ca 30-40 minuter, eller tills den har fått fin färg och är torr i mitten. Prova med sticka eller grillpinne i trä.