Köttfri tisdag också.

Det här går snabbt som attan och glömde du av att det var köttfri måndag igår så funkar det ju även idag. Jag tror det är bra för både plånbok och kropp att äta vegetariskt minst en gång i veckan.

Tortellini med citron- och ricottaost

4 port fylld tortellini
1 dl ricottaost
1 dl vispgrädde
1 st citron, rivet skal och saft
0.5 dl parmesanost, finriven
1 st liten näve finhackad basilika
Några finhackade soltorkade tomater
smör
citronolja
Massor av svartpeppar
salt

Gör så här

1. Koka pastan, häll av vattnet och ställ den åt sidan.

2. Tag den tomma kastrullen och smält en liten knopp smör däri.

3. Lägg i ricottaosten och låt den smälta långsamt i smöret.

4. Häll på grädde, citronskal, citronsaft, parmesanost och tomatbitarna.

5. Rör om ordentligt krydda med salt och peppar.

6. Lägg sedan i pastan och rör om så att alla pastabitar har lite sås på sig.

7. Lägg upp på tallriken och strö basilika och citronolja över.