Matkreatörsmiddag!

I fredags träffade jag ett gäng tjejer som på alla möjliga sätt håller på med mat. Det var en förpackningsdesigner – som gjorde smarriga drinktilltugg, en importör – som bjöd på ankleverterrin på smörstekt brioche, en blivande kock – som försåg oss med kräftstjärtar stekta i brynt smör med morotskräm, en kommunikatör – som bjöd på ”Pulled pork” på rapsgris, en matbloggare – som serverade ”Involtini di carne”,  en försäljningschef – som suktade oss med Sticky Toffee pudding och så jag då som hade gjort Carpaccio på exotiskt frukt med en chokladkräm. Alla hade dessutom tänkt ut ett gott vin som passade till den rätt de serverade. Ni kan tro att jag blev galet mätt och allt var vansinnigt gott. Eftersom jag inte kan följa ens mina egna recept så blev efterrätten något annorlunda på bilden än det recept ni får här. Men typ så här gjorde jag 😉

Ananascarpacio med chokladkräm

Annanascarpaccio med rosépeppar och vit chokladkräm

½ färsk annanas

2 dl vatten

1 dl strösocker

2 tsk ouzo

1 msk rosépeppar

Några stjärnanisar

Koka upp ingredienserna till lagen och låt den svalna. Skala ananasen och skär i så tunna skivor som du bara kan. Lägg skivorna i lagen och låt dem stå kallt i minst en timme.

Under tiden gör du chokladkrämen

150 gram vit choklad

1 äggula

0,5 dl florsocker

3 dl creme fraiche

Smält chokladen över ett vattenbad, vispa ihop chokladen med äggulan. Tillsätt florsocker och creme fraiche, vispa ihop till en slät kräm och ställ den i kylskåpet i minst 1 timme.

När allt är klart tar du dina fina ananansskivor och lägger upp på en fin assiette. Ta två matskedar och skölj dem i iskallt vatten, tag upp en klick chokladkräm och gör ett ägg av den med de två skedarna. Lägg upp på mitten av ananasskivan och häll lite av spaden över. Se till att få några fina pepparkorn med – garnera gärna med lite citronmeliss eller någon vacker blomma.