Tips på söndagsstek på lite annat sätt.

Att bjuda på söndagsstek är både listigt och smart. Det är lätt att få det gott, var noga med att inte steka den för länge bara. Det finns det minst 100 olika varianter på tillbehör. Dessutom så blir man glad om det blir lite över. När jag gör en stek så försöker jag alltid smussla undan en bit i innan jag serverar. Den kan bli pytt i panna på tisdagen eller en smaskig wrap om någon av ungarna skall på utflykt, den är också jättegod med pepparrotskräm på en macka.

Här på bilden serverar jag min stek med ett ört- och vitlökssmör och en grön potatissallad. De recepten får ni senare, nu får ni nöja er med ett kanonbra recept på rostbiff.

Voila!


Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet på en ungsplåt. Om det är ett snöre på steken, låt det vara kvar. Om det inte är ett snöre på steken, kan det vara bra att binda upp den en smula, då får köttet en snyggare form. Använd bomullssnöre! Klappa in köttet med rejält med salt och peppar.

  När ugnen är varm skjutsar du in köttklumpen och låter den gå i drygt en timme. Har du en kötttermometer skall den stå på 55-72 grader beroende på hur rosa du vill ha din stek.

Ja, det var ett väldigt enkelt recept, eller hur. Kan inte misslyckas!

Vid servering
När steken har stått och vilat till sig lite skär du den i så tunna skivor du bara kan och antingen serverar du på klassiskt vis med kokt potatis, sås och gele. Eller så är du lite modig och modern och gör en grön ljummen potatissallad och antingen ett ört- och vitlökssmör eller ett cafe de parissmör.

Smaklig spis.