En till från TV4

Den här fick också vara med i söndags när jag bakade på Nyhetsmorgon på TV4. Det är en lite pimpad Brownie från boken ”Det bästa från Magnolia Bakery New York” Jag har använt orginalreceptet men tagit bort och dragit ifrån lite granna. Det blev riktigt gott. Men du, tänk på att den blir allra godast om den får stå till sig över natten.

GlöggBrownie med pepparkaksfrosting

Glöggbrownie 250 g mörk choklad
7 dl fint vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.51 tsk salt
350 g smör (rumstempererat)
7 dl socker
5 st stora ägg (rumstempererade)
1 msk vaniljsocker
0.5 dl glögg
Pepparkakstryffel 400 g vit choklad
2 dl vispgrädde
Några nypor färdig pepparkakskrydda
Kanel, till garnering

1. Glöggbrownie
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna.

2. Smöra och mjöla en ugnsform (35 x 40 cm).

3. Sätt ugnen på 180 grader och sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.

4. Vispa smör och socker fluffigt och vitt (cirka tre minuter med elvisp).

5. Tillsätt ägg och vaniljsocker och fortsätt vispa.

6. Häll i den smälta chokladen och se till att den är ordentligt inblandad.

7. Tillsätt de torra ingredienserna, blanda väl och häll smeten i formen.

8. Grädda i 25–30 minuter. Passa kakan noga, den ska fortfarande vara fuktig när du tar ut den ur ugnen.

9. Pepparkakstryffel
Koka upp grädden och lägg i chokladen i små bitar, rör runt med en slickepott till all choklad har smält, krydda med pepparkakskryddorna och låt svalna.

10. Bred sedan ut pepparkakstryffel över din glöggbrownie och ställ kallt i ett par timmar. Gärna över natten .