Sorg och tårar, tårta hjälper alltid.

Edit lägger ned LivingGreen, det är sorgligt och tråkigt, men för att vi inte skall bryta ihop totalt i sorg och förtvivlan tycker jag att tårta är på sin plats.

Det här är en riktigt god cheesecake som bakas i tre lager, så lite jobb är det med den. Men jag kan lova att det är värt varenda sekund och så tycker jag att LivingGreen är värd lite möda.

Anettes ljuvliga cheesecake
botten:
100 g smält smör
10 krossade digestivekex
fyllning:
2 ägg
3 msk strösocker
400 g philadelphiaost
1/2 tsk vaniljsocker
200 g smält vit choklad
topping:
2 dl crème fraiche
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
det röda på slutet:
180 g röd vinbärsgelé
1 liter hallon
Blanda smör och digestivekex och tryck ut i en
springform. Ställ bottnen kallt medan du gör fyllningen.
Vispa ägg och socker pösigt och rör i alla
andra ingredienser. Bred smeten över botten och
grädda i ugnen i 175° i drygt 30 minuter. Låt svalna.
Blanda nu ingredienserna till toppingen och bred
ut över den avsvalnade kakan. Grädda i 175° i
5 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna helt – det
här kan du göra i förväg dagen före partyt. Kakan
blir bara godare om den får stå en dag eller två i
kylen.
Minst en halvtimme före servering gör du det röda
på slutet. Värm gelén tills den smälter. Lägg hallonen
på den avsvalnade kakan i ett snyggt mönster eller
bara huller om buller, as you please. Ta en sked
och skopa försiktigt gelén över hallonen, så att den
täcker de flesta bären. Låt gelén svalna och servera
kakan. Som är både ljuvlig och snygg!

En reaktion på ”Sorg och tårar, tårta hjälper alltid.”

  1. Hej finaste!
    Jag tycker att vi firar nya äventyr med tårta! LivingGreen kommer alltid länka mig samman med vackra människor som dig. Jag känner sådan tacksamhet och sådan ödmjukhet inför detta!

    Ses snart för te och tårta!
    Kramen/
    Edit

Kommentarer inaktiverade.