Cupcakebak!

Ni vet att jag bakar ganska mycket, häromdagen gjorde jag lite roliga varianter på cupcakes. Det var inte så mycket själva kakan som var rolig utan det var sättet jag presenterade dem på som var skoj.

Jag har hört någonstans att varför cupcakes heter cupcakes beror på att man förr i tiden bakade av dem i kaffekoppar, det tycker jag låter skoj så jag tryckte ned ett par i en kopp och dekorerade med en butterskotch frosting som smakar lite kola.

Sedan delade jag en cupcake i 3 delar och gjorde som en liten minitårta i en gammal avlagd senapsburk. Mellan lagrerna spritsade jag frosting och lade även lite hallon, dekorerade med röda små kulor och gröna strössel i form av julgranar. Det blev juligt och fint och kanske kan bli en juldessert!

Den sista blev jättefin, jag såg en bild för ett tag sedan och har velat göra den sedan dess. En Mickey mouse – cupcake, jag kletade på chokladfrosting på en chokladmuffins och såg till att det blev slätt och lite rundat. Sedan doppade jag det lilla huvudet i oreo-kakor som jag mortlat till ett fint puder. Till sist satte jag fast två oreokak-halvor till öron. Åke gillade den mycket och jag kan tänka mig att den skulle kunna bli populär på barnkalas.

Här finns en länk till recept.nu och ett recept från Magnolia bakery boken som jag omarbetat till svenska. Devil Foods chocolate cupcakes med kolafrosting som är en bra grund till Musse-cupcakesen.

Lycka till!

Anett

 

En reaktion på ”Cupcakebak!”

Kommentarer inaktiverade.