Jultips nr 1

Nu tänkte jag lägga upp en massa smarriga saker som du kan äta i jul. Jag börjar med en av de godaste och juligaste såserna som finns. Passar utomförträffligt till t ex revbensspjäll. Vi har publicerat den både i Amelia och i Coops mersmak, och den här bilden är ifrån julen 2009 då den var med i just Mersmak.

Anettes julmustsås

1 msk olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk paprikapulver, 1 dl ketchup, 1 dl julmust,       1 msk kinesisk soja, 2 msk vitvinsvinäger, 0,5 tsk liquid smoke, 0,5 tsk salt, 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Den här såsen är barnsligt god, lika barnsligt lätt att göra, och kan användas både till köttbullar och till revbensspjällen på julbordet.

Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs vitlöken utan att den får färg, tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt småkoka cirka 15 minuter, smaka av med salt och peppar.