Kanske din förrätt?

Det här är en liten variant på en sallad som jag har gjort sedan Rom brann. I vanliga fall gör jag den när vi har kräftskiva. Jag gillar nämligen inte kräftor men vill ha något smarrig att smaska på ändå. Salladen har varit med i våra böcker och även blivit publicerad i Amelia. Nu gör jag den däremot med pilgrimsmusslor och så mixar jag mangon till en syrlig vinegrette. Det blir smaskigt!

LoAME_0076JG

Mangovinegrette

0,5 msk mangokött

4 msk persikovinäger

4 msk rapsolja

en nypa socker

några droppa citronsaft

salt

peppar

Häll alla ingredienser oljani en mixer och kör runt så att det blandas väl. Fyll på med olja vispa runt lite, om dressingen blir för tjock så späd med lite vatten.

Salladen!

Det här är en variant min allra bästa sallad.
(2 dl skalade räkor) Här använder du pilgrimsmusslor istället (tänk ett par stycken per person, torka av dem på ytan, smält smöret i stekpannan, vänta tills det inte fräser längre och stek dem tills det får en fin karamelliserad yta)

1 avokado i bitar
1 finhackad chili
1/2 finhackad rödlök
2 nävar rucola
1/2 finhackad grön paprika
Blanda ihop ingredienserna och servera med magnovinegrette och pilgrimsmusslor.

 

2 reaktioner på ”Kanske din förrätt?”

  1. I think this is one of the most important info for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style is great, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

Kommentarer inaktiverade.