Det viktigaste, nyårsmiddagens dessert!

graddfilspuddingmrabarber

Det här är en gräddfilspudding, den är toppklass len, krämig, fluffig och en av mina absoluta favoritefterrätter. Jag tror att det är den som kommer att serveras som efterrätt på nyårsafton. Just på den här bilden är det rabarberkompott och kaksmulor till. Men jag tror att det blir antingen hallon eller hjortron och ett knaprigt flarn till då.

8 st små puddingar
3 gelatinblad
vatten
2 dl grädde
5 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl gräddfil

Vila gelatinbladen i en skål med kallt vatten och ställ dem åt sidan. Under tiden bladen ligger och simmar så blandar du grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. Värm upp blandningen tills det börjar småputtra och sockret smälter fint. Dra kastrullen av värmen och rikta din uppmärksamhet mot gelatinbladen. Krama vattnet ur gelatinet och lägg ned det i den varma gräddblandningen. Ta av kastrullen från värmen och vispa runt tills gelatinet smälter av värmen och ställ det sedan att svalna en liten stund innan du blandar ned gräddfilen.
Häll upp din pudding i fina skålar och låt stå i ett par timmar i kylskåpet för att stelna. Då har du fått en rejäl yta på skålen och kan toppan den.

Till servering väljer du t ex rårörda hallon eller hjortron och så bakar du av ett knäckflarn så du kan peta i dig din pudding lite snyggt.