Smarriga hamburgare!

Hit har jag velat gå sedan de öppnade. Nu när Åke fyllde år passade det så bra, han älskar hamburgare och är galen i milkshakes. Det är ungefär det som finns på Flippin Burgers, burgare, shakes och en rackarns massa öl. Goda, roliga och lite annorlunda ölsorter.

Vi dundrade in till stan direkt efter skola och jobb och var på plats strax innan kl fem. Det var ingen kö och vi fick ett fint bord i den härligt slamriga lokalen som ser väldigt mycket ut som en diner i USA.

Klockan kvart i sex var det kö, då satt vi och tuggade i oss helt galet goda och saftiga hamburgare. Åke hade förstås beställt en shake med Choklad- och vaniljsmak och satt och sippade på den. När vi alla var proppmätta, och kände oss mer än nöjda åkte vi hem och då slingrade sig kön ut på gatan.

Åke somnade mätt och nöjd med sin födelsedag!

Här kommer mitt recept på hemlagade hamburgare.

Rediga amerikanska burjare! (4 st)

600 gram köttfärs

2 äggula

1 dl grädde

salt och peppar

några droppar liquid smoke

Rejäla hamburgerbröd eller en surdegsfranka

Stora hela saltgurkor skurna i halvor eller bostongurka om du hellre vill ha det

Dijonsenap

majonäs (av den amerikanska vita sorten)

Grönmögelost

Ostskivor

Baconskivor

Heintz balsamicoketchup eller chilissås

sallad

Tomater i skivor

Rödlök i skivor

Börja med att blanda färsen med äggulor, grädde och några droppar liquid smoke, salta och peppra. Dela upp färsen i fyra lika stora bitar och rulla till stora bollar, platta till dem lite och lägg dem åt sidan ett tag.

Fräs baconen, skär löken, tomaten och osten i skivor. Förbered salladen och resten av tillbehören och lägg allt i små skålar. Lägg sedan hamburgarna på grillen eller i stekpannan. Fräs dem i ca 5-7 minuter på varje sida. I slutet av stektiden lägger du på bröden också så att de blir varma och goda. Lägg ost och bacon på de varma burgarna, och placera dem sedan på den undre brödet lägg upp på en tallrik och låt gästerna dressa sin hamburgare med det som önskas. Mums! .

 

Anette