Smarrigt smör

kryddsmor

Ombyte förnöjer säger de som vet, så jag tänkte att man kanske kan skippa bea-såsen och köra ett gott kryddat smör till sin biff istället. Det här goda har jag snott ifrån min granne Mickus, men jag har så klart gjort om det en liten smula. Det är gott till biffen, kycklingen, fisken och de grillade grönsakerna det är bara att klicka på allt det varma, låta det sakta smälta och sedan mums in i munnen.

Mitt Café de Parissmör

150 gram mjukt smör

0,5 dl hackad bladpersilja

0,5 finhackad scharlottenlök

1 tsk worshestershiresås

1 tsk honungsdijon

1 finhackad vitlöksklyfta

1 tsk konjak

1 tsk cayennepeppar

1 tsk curry

1 tsk paprikapulver

salt och peppar

Mixa ihop alla ingredienser med en gaffel eller en mixerstav. När allt är väl blandat rullar du smöret till en korv och låter det mogna i kylen. Smarrig, smarrig till nästan vad som helst.

3 reaktioner på ”Smarrigt smör”

  1. Älskar det smöret! Har nästan jämt en laddning i kylen. Både doftar och smakar himmelskt!

    1. Ja visst är det urgott! Har du eget recept, eller använder du det här?

      1. Jag gjorde efter ditt recept första gången, sen höftade jag lite och sen ramlade jag över Borgeby kryddgårds färdiga blandning *simsalabim*.

Kommentarer inaktiverade.