Tänker på mat igen!

julledigt

Efter julafton behöver jag minst en dags vila då jag inte lyfter ett handtag i köket förutom att jag möjligen värmer lite mjölk till mitt kaffe. Jag ligger raklång i soffan och äter praliner och surplar caffelatte, ja eller mest varm mjölk med kardemumma och så en liten skvätt kaffe i botten. Det är så jag vill ha det, hudfärgat!

Men nu har jag börjat tänka på mat igen. Nyår är ju årets nästa stora mathelg. Vi brukar alltid åka till våra kompisar i Trosa och fira nyår. Men i år åker de utomlands och vi skall äta middag och mysa hemma, vid tolvslaget släntrar vi över till grannarna och kikar på fyrverkeri och skålar i bubbel. Tror att det är ett ganska vanligt sätt att fira nyår. Men hur skall du göra? och framförallt Vad skall du äta, och dricka?

 

 

3 reaktioner på ”Tänker på mat igen!”

  1. Låter ljuvligt med dina lata dagar efter julen. Vi åker direkt på morgonen över till de nya saluhallarna Torvehallerne i Köpenhamn och tillbringar dagen där ätandes godsaker från fiskhandlaren, blir bjudna på ostron (hoppas vi), njuter av goda kakor och bröd… och botaniserar bland handlarna. Köper med oss hem ett hav av skaldjur och njuuuter av det under kvällen under tiden vi planerar för det nya året. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År

    1. Åh! Det låter spännande, tala om hur det var. Skall till Köpenhamn i vår och det där låter som något som jag skulle gilla.
      God fortsättning och gott nytt år!

Kommentarer inaktiverade.