Tillsammans är bra!

Kombinationen mat och dryck är något som jag gillar skarpt, därför tänkte jag och min kompis Fredrik Schelin bjuda på goda tips till fredagen. Under rubriken Fredag tillsammans!, bjuder jag på ett gott recept och Fredrik på dryck som passar utomförträffligt bra till. Fredrik skriver annars om vin och dryck i diverse tidningar, magasin och på sin egen blogg. Han har en diger kunskap så tillsammans kan vi få din matupplevelse att nå högre höjder.

Vi börjar redan nu med dryckestips till den menyn jag har tipsat om till nyårsafton.

Sallad på pilgrimsmusslor och mango

Alvarinho Contacto

SB# 6707, Pris 119:-

Ett av mina absoluta favoritviner men också ett perfekt val till denna rätt.

Trots sin generösa fruktighet så hittar man bara 4 gram socker vilket balanserar upp vinet väldigt bra.

Här finner man toner av gröna och gula våräpplen, tropisk mogen ananas, nypressad lime samt nyrivna örter.

Grillad tonfisk med dillvinegrette, långsambakade körsbärstomater och tryffelrisotto

Langhe Nebbiolo 2008

SB# 7306, Pris 137:-

Rund röd frukt med biggaråsötma, mogna plommon samt mjuka eleganta tanniner.

Beouf Bourgingnon med små potatisar

 

Cornas Cave de Tain

SB# 90628, Pris 190:-

Ett fantastiskt vin späckat med kryddighet, generös frukt och örtighet. I avslutet kommer lager efter lager av nyanser där man kan finna lakrits, björnbär, blåbär, florala toner av lavendel och svartpeppar

Gräddfilspudding med hjortron och knäckflarn –

VINTIPS! Beerenauslese Cuvée

SB# 4589, Pris 89:- (375ml)

Vinet uppvisar en elegant frukt med inslag av torkade aprikoser, vit tropisk frukt samt i avslutet mandelton och en härlig ton av apelsinblomma i blom som är mycket behaglig.

6 reaktioner på ”Tillsammans är bra!”

  1. Åh så roligt, ser fram emot fortsättningen.

    Nyårsmenyn låter helt underbar och inspirerar mig inför årets sista middag:)

    Kram Fredrik

    1. Det skall bli skoj att samarbeta! Skickar snart den första bunten recept som du får bita tag i 😉 Kram och härligt och smakfullt nyår!

  2. Här sitter jag o komponerar nyårsmeny och har blivit av med ditt tips på ugnsbakade tomater som ska stå läääääänge i ugn med balsamicovinäger?
    Kan du inte lägga ut det igen snälla rara du? Det är en stor favorit hos både mig o min man men jag har glömt proportioner o kryddor
    *suck* iofs kan jag alltid svänga ihop nåt men …..

      1. Tack! Tack! Det var Rosmarinen jag for efter, Jag kunde inte för mitt liv komma på vad det var för örtkrydda som var på 🙂

        1. De flesta örtkryddor funkar till tomaterna. Basilika, salvia, rosmarin och timjan, alla är supergoda. Du kan variera lite efter vad du skall servera till dem. Lycka till och Gott nytt år!

Kommentarer inaktiverade.