3-i-topp!

Emma och jag var på TV4s Nyhetsmorgon och hälsade på Jessica Almenäs i söndags. Vi bjöd Jessika, Gutta från Farmen och Linda Lindorff på en 3-rätters middag som byggde på de 3 mest sökta rätterna på recept.nu. Vi kände att den här festliga menyn kan passa bra för att fira att jullovet äntligen är slut nu, och att vi får börja med vardagen igen. Om man inte tycker att det är något att fira kan man ju köra gravölsfest och längta tills nästa långhelg. Inte så långt till dess har jag sett i tidningen.

3itopp_tv4_nymo

Vi gjorde så klart våra egna varianter på dessa rätter och så här blev det:

Till förrätten skulle vi använda oss av lax, hummer eller räkor. Den mest sökta rätten var Skagen röra, vi gjorde en variant med saffransmajo som är jättegod. Receptet hittar ni här

Vi fortsatte med varmrätten som skulle vara något gott med filé. Vi valde att använda ett recept från vår kokbok Fredagsmys, men vi bytte ut fläskkotletterna till fläskfilé. Här hittar du det receptet.

Till efterrätt gjorde vi en Pot du creme au chocolate, som är en skön blandning av kladdkaka, creme brule och pannacotta. Urgod med vispad grädde och bär av något slag till. Receptet hittar du här.