Inspirationsresa med frugan!

fikabord

Emma och jag skall ju göra ny bok nu i vår och inför arbetet med den så kände vi att vi behövde lite inspiration. Vi hamnade i Wien som kallas Europas kulturhuvudstad. Det passade utomförträffligt och nu när vi kommit hem så känner vi oss fulla av kultur. Vi hann med allt! Vi åt en massa bakverk, vi promenerade så mycket att jag fick ett hiskeligt skavsår på hälen, vi var på Operan, vi åt Wienerschnitzel till middag och Gulaschsoppa till lunch. Dessutom hann vi kika på massor av härlig konst och arkitektur som är just sånt som inspirerar både mig och Emma till färg och form på både kakor och bokproduktion. Pga mitt skavsår sås var jag även lite avantgardistisk, en av mina ungdomskompisar jobbar numer som ambassadör i OSSE som har sitt säte i just Wien. Emma och jag var dit-bjudna på middag, så i jeans och en strumpa trippade jag omkring och försökte vara så tjusig jag bara kunde 😉

gulasch

Vi rekomenderar verkligen Wien, där hittar man som sagt allt som är viktigt i livet. Det som man absolut inte skall missa är Cafe Havlevka – ett cafe utan meny men med härlig style, här väljer man mellan 2 kakor, och 2 rätter, varken mer eller mindre, inget trams utan gott! Vi åt Gulashsoppa och drack öl!

tartbitar

Ett lite tjusigare ställe är Cafe Demel, ligger nära huvudgatan och där är det bäst att boka bord, för framåt tre ringlar kön lång. Vi hade för ovanlighetens skull varit riktigt fiffiga och bokat bord och åt servitrisens favoritkaka med vallmofrön, nogatkräm och äppelkompott. Drömmer fortfarande våta drömmar om den kakan, och alla andra kakor som jag var för mätt för att prova.

wegnerhus

Att gå på museer och kika på arkitektur är ett måste som formgivare, det här huset har en av mina favorit formgivare Otto Wegner gjort. Titta lite extra på de bedårande balkongerna.

Nu är vi hemma igen med fullt av både smak och form i huvudet och det var ju lite det som var meningen med resan, att vi sedan dessutom hade det skitmysigt och skrattade nästan hela tiden, det var bara bonus.

Anette