Lingonlimpa utan jäst

2012-12-06 16.30.26

När jag var ung och vacker 😉 så hängde jag titt som tätt på ett hak som hette Cliff Barnes. Där kunde man partaja och dansa, men även äta. De hade jordens godaste bröd, självklart myglade jag till mig receptet. Det blir 2 limpor av det här, det är alldeles godast nybakat men faktiskt ganska saftigt dag 2 och 3 också.

4,5 dl vetemjöl

3,25 dl grahamsmjöl

3,75 dl rågmjöl

2,25 dl havregryn

1 msk salt

1 msk bakpulver

1 msk bikarbonat

2,5 dl standardmjölk

2,5 dl filmjölk

5 dl lingonsylt

Blanda först ihop alla torra ingredienser, rör sedan ned resten. Det blir en ganska lös och geggig smet som du häller upp i två stycken välsmorda brödformar. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter 175 grader. Brödet skall släppa lite från kanten och ha en vacker skorpa, på bilden ser du hur gott det är för vi har nästan ätit upp en hel limpa, det som ligger i skålen är vispat smör som är supermumsigt till.

Och du om du inte orkar äta 2 limpor så kan du frysa in den ena till senare.

Häpp,

Anette