Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Nu är det Skrei-tider!

by Anette Rosvall 2013/01/29
written by Anette Rosvall 2013/01/29
skreilogo
En torsk som både är MSC-märkt och kvalitetsmärkt med Skrei-märket samt finns i stora bestånd är den norska Skreien. Skrei betyder skrida på norska och det är just det fisken gör. Varje år vandrar den för kärlekens skull från Barents hav ner till nord-norska kusten för att leka. Efter den långa vandringen genom kalla klara vatten och hårda strömmar, blir torsken muskulösare och får ett fastare vitare och mer delikat kött. När torsken är framme vid Norska kusten är den som allra bäst. Skreien leker där under januari till och med april och det är bara under den här tiden som den får kallas just Skrei.
I Norge äter man skrei på alla hjärtans dag. Jag fick möjligheten att prova den i lite olika utföranden i förra veckan på Långbro värdshus. Det var så kart fantastiskt gott och roligt.

Jag och några bloggare till skall tävla lite granna, vi skall hitta på, och laga det vi tycker är det allra bästa vardags-receptet för Skreien. Jag har lite olika idéer som jag tänkte prova här framöver under kategorien Skrei.

Häng med vetja!

 

#Blogg100Barents havdag 5kvalitetsmärktLångbro värdshusMSC märktSkreitävling
2 comments
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Devilsfoodcake med Caramel- & Baileysfrosting
next post
Smörgåstårta och dryckestips i Året Runt!

You may also like

Lyckan över att kålen är i säsong. Jag...

2021/01/27

Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med...

2021/01/26

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

2 comments

Mia Sjule 2013/01/29 - 10:21

Ja, en god torsk kommer i många former och den bästa av den är just Skrei (leksugen torsk eller ngt sådant). Jag skulle dubbelpanera, äta med kokt potatis, på Norskt vis med skirat smör, lite knaperstekt bacon och lättkokta morötter. Lite ”Coleslaw” på sidan om, lite citronklyftor och en dillmajo gör inte ont heller 🙂

admin 2013/01/31 - 07:59

Det skall bli riktigt skoj att få en hel rackare att karva i!

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.

    2021/01/27
  • Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med Riesling – Ja Tack!

    2021/01/26
  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top