Paolo och jag!

marskarponekram2

Två själar samma smak! Såg Nyhetsmorgon på TV4 när Paolo Roberto var där och lagade mat. Han gjorde så klart pasta men så gjorde han även en efterrätt, just så brukar jag också göra men jag vispar inte min grädde så hårt, för då blir krämen så grynig. Min mascarponekräm kryddas med citron, socker och serveras till rårörda (frysta) lingon och blåbär. Jag lovar det är lika gott som det går fort att göra.

Mascarponekräm med skogsbär

Att blanda snabba krämer och mousser känns så lyxigt, fast det är så flyhänt enkelt. En finfin kombo.

2 dl mascarponeost

2 dl vispad grädde

4 msk socker

rivet skal och saft från 1 citron

300 g frysta skogsbär

0,5 dl råsocker

Vispa mascarponeosten fluffig, sedan blandar du den med den vispade grädden så att den blir fluffig, snygg och tjock.

Smaksätt med socker och citron, sedan kan du ställa krämen kallt. Under tiden blandar du bären med sockret och ställer även dem åt sidan ett litet tag.

Precis innan servering lägger du upp 2 rejäla klickar kräm och 2 lite mindre klickar bär per person i en fin skål. Pudra eventuellt lite florsocker och lite extra citronskal över bara för att det är så ruggigt snyggt.

 

2 reaktioner på ”Paolo och jag!”

  1. Har nu testat mascarponekrämen med skogsbär. Alla i familjen tyckte det var supergott.

    1. Och precis då är jag jättenöjd! Det skall vara lätt och gott med eferrätter! kram

Kommentarer inaktiverade.