Rainbow sundaybrunch!

regnbagspankis2

I somras lyssnade jag på Lotta Lundgrens sommarprogram, hon pratade om att laga mat är det mest kärleksfulla man kan göra mot sin nästa. Om man dessutom gör det gott och snyggt så skulle iallafall jag känna mig vansinnigt älskad.  Ibland vill jag göra det där lite extra för mina människor. Ja, de får ganska ofta nöja sig med lite konstig mat sån som jag har experimenterat grovt med. Jag måste ju testa mig fram och funderar jag på om det är gott med palsternacka och lakrits, eller fisk med jordgubbssylt på, ja då måste jag prova det. Och familjen får äta det som lagas, här slängs ingen mat om den inte är helt galet äcklig vill säga.

Så ibland så slår jag till och skämmer bort dem ordentligt, det här är från en sådan gång. De hade fått äta någon vattnig exprimentsoppa och såg lite molokna ut. Men när jag började steka mina regnbågsfärgade amerikanska pannkakor då lös de upp.

Kärlek!

Regnbågspannkakor med hallon i lönnsirap

5 dl vetemjöl
3 msk socker
2 msk bakpulver

2 msk bikarbonat
1/2 msk salt
3 ägg
1 dl mjölk
3 dl gräddfil
75 g smält smör

Karamellfärg av olika sorter (jag använde grön, gul, röd och blå)
Blanda först de torra respektive fuktiga ingredienserna
i var sin skål. Rör sedan ihop allting i en
skål. Tillsätt lite extra gräddfil om smeten blir väldigt
tjock (den ska påminna om våffelsmet). Dela upp smeten i fyra lite mindre skålar och färga smeten ordentligt. Stek en pannkaka i taget i smör. Ta en vanlig matsked och lägg en rågad sked smet i en mellanvarm panna med smör i.  .

Servera på amerikanskt vis med lönnsirap och en
klick smör eller som jag gjorde:

Hallon i lönnsirap

En förpackning frysta hallon (ca 3 dl)

3 msk socker

en nypa vaniljsocker

0,5 dl lönnsirap

Blanda och låt stå en smula så hallonen inte är iskalla när du tuggar på dem. Lägg en klick hallonsirap över pannkakorna och smaska i dig. Gott!