Släpp sargen!

emma-anette

Den här bilden är ifrån Damernas Värld när vi skulle visa vår allra bästa festrätt. Vi tycker att det viktigaste är att träffas. Att inte stressa som en illler i köket, så man är helt slut som artist när gästerna kommer. Därför tipsade vi om att man faktiskt kan köpa en falukorv av god kvalitet och med mycket kött i och göra en korvplanka. Spritsa mos och lägga upp senap och ketchup i vackra glas eller skålar och hälla upp en smarrig öl. Vet att samtalet runt bordet blir fnissigt och uppsluppet, och man behöver inte hålla på och oroa sig över att någon kanske inte gillar det man serverar.

Här får du receptet till jordens godaste potatismos, bjuder du på det så behöver du inte fundera någonting mera. Dina gäster kommer att sucka av glädje!

Agis potatismos (från boken Husmorsorna, the ultimate köksalmanacka)

16 skalade potatisar i småbitar
vrinsalt vatten
1 krm färskriven muskot
1 krm svartpeppar
1 krm salt
2 tsk socker
2 dl mjölk
1 rejäl klick smör
Koka potatisarna i det salta vattnet tills de är mjuka
och lättmosade. Under tiden kok-vispar du ihop
kryddorna och sockret med mjölken och smöret.
Häll av vattnet och ta fram din stora fina potatisstöt.
Ja, så stöter du på tills potatisen är ganska mosad.
I med mjölkblandningen och nu kan du vispa på lite olika sätt.
Agi gör så här: tar av sig tröjan, tar fram en ballongvisp
och vispar ihärdigt i minst 5 minuter tills moset är
segt och lent. Också på Husmorsornas sätt: Behåll tröjan på, ta
fram elvispen och vispa tills moset är segt och lent.
Smaka av.