Snabbaste och godaste kycklingen du någonsin smakat.

Hähä! lite överdrift har väl ingen dött av. Men om vi skall närma oss sanningen så är det här kycklingrätten en av våra favoriter. Min familj slickar alltid rent faten och undrar om det finns mer. Det är en variant på dillkött som vi publicerade i vår allra första kokbok. Husmorsorna The Ultimate köksalmenacka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I vårt recept har vi ganska mycket ättika, vi tycker det skall vara så, men smaken är som baken så prova först med hälften och dutta i lite mer pö om pö så att du hamnar där dina smaklökar vill.

Kyckling på speed (från vår bok Husmorsorna The Ultimate köksalmanacka)

Älskar du dillkött? Tycker du att det tar för lång tid
att laga? Grattis! Här är lösningen. Lika gott som
dillkött fast på 20 minuter blankt!
3 skalade hackade morötter
4 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
600 g kycklingfilé i munsbitar
5 dl crème fraiche
3 msk ättiksprit
5 msk maizenaredning
2 tsk socker
salt och vitpeppar
2 nävar hackad dill
Låt morötterna och buljongen koka lite tillsammans
i ca 10 minuter. I med allt utom dillen. Smaka av
passionerat – ättika kan det lätt bli för mycket av.
Låt koka i ca 10 minuter och sedan i med dillen. Ät
tillsammans med kokt potatis. Oj, oj, vad gott!