En stor ära!

Bild 61

Snart skall jag få vara på Edsbacka Bistro och hjälpa till och ta fram lite efterrätter till den kommande menyn. Jag och kökschefen Pär skall laga några av mina favoriter t ex den på bilden som är ett ”Pommes au pappiotte” och sedan se vad som passar till Bistron. Det är en stor ära, jag är både mallig och jättenervös. Jag har aldrig jobbat i ett ”riktigt” kök förut, jag har aldrig gjort något som skall fungera på en restaurang. Håll tummarna för mig och om ni har vägarna förbi Edsbacka Bistro så kolla om mina efterrätter finns på meny. Tror att de skall finnas där från och med april! Jag lovar att påminna er 😉

Pommes en pappiotte … eller Pappersäpplen med vanilj som det heter på ren svenska är en underbar avslutning på vilken tillställning som helst. Både för munnen, ögat och ja, hela livet!

1 citron

4 fina, fasta lite syrliga äpplen

2 st hela vaniljstänger

4 msk rumstempererat smör

4 rågade msk råsocker

4 st bakplåtspapper som du klipper som rundlar lika stor som en

mattallrik

4 st fina långa grässtrån eller hushållssnöre

Skala dina äpplen ett i taget så att de inte hinner bli bruna och fula.

Tag bort kärnhus, stjälk och ställ sedan ned äpplet på

bakplåtspappersrundeln med plattaste sidan nedåt. Pressa lite

citronsaft över äpplet och klicka sedan ned smöret i hålet där kärnorna

satt. Tryck ned den halva vaniljstången i hålet och häll sedan sockret

över.

Vik upp bakplåtspappret och knyt ihop med ditt grässtrå (eller lite

hushållssnöre). Ställ äpplena i en ugnsfast form och låt dem gå i ugnen

på 170 grader i ungefär 20 minuter. Stick äpplet med en sticka och känn

om det är klart, stickan skall gå igenom, men äpplet skall fortfarande

vara lite fast. Öppna paketet och häll genast på en klick

Kardemummakräm och ät med andakt.

Kardemumma kräm

2 dl vispad grädde

1 -2 msk nystött kardemumma

några droppar citronsaft

1 dl creme fraiche

Vispa grädden, häll i kardemumman och citronsaften och rör sedan ned

crème fraichen.

2 reaktion på “En stor ära!”

Kommentarer inaktiverade.