Fetaste tisdagen!

semla 003

Happy Fettisdag!

När jag var gravid med Viktor så åt jag många semlor! Jag provade en massa och hittade min favorit på Dalpojken. Tyvärr finns inte det konditoriet kvar längre, men jag vet hur jag vill ha min semla. Tung nästan lite fuktig bulle, med mycket, mycket kardemummasmak. Massor av krämig mandelmassa, gärna med små bitar av mandel kvar och så fluffig och iskall grädde. Den får absolut inte vara söt utan helt naturell, och så locket. Locket skall vara runt och ganska stort, och självklart fullt med florsocker på. Ibland tycker jag om att äta den som en hetvägg m.a.o i djup tallrik och med varm mjölk.

Hur ser din favoritsemla ut, och var köper du den, och hur äter du den?

2 reaktioner på ”Fetaste tisdagen!”

  1. Bästa semlan hittar man på Droppens konditori i Sundbyberg. Riktig bulle med kardemumma i och sedan perfekt mandelmassa, toppad med grädde. Slår till och med hemgjorda semlor !

    1. Aha! Måste ta en sväng förbi där då. Fick tips om semlor m blåbärssmak, lite långt att åka till Vilhelmina dock 😉

Kommentarer inaktiverade.