Matkreatörsmiddag 3.0

Förutom kaffegruppen så har jag blivit inbladat i ett annat twitterfenomen. Det kallas matkreatörsmiddag och 1000 hästar skulle inte få mig att missa det. Vi är 9 st matnördar med olika bakgrund men med lika stora mathjärtan, som träffas lite då och då, lagar och äter mat samt dricker vin tillsammans. Det är helt galet trevligt, vi som deltar är Karolin Nordefors, Annika Ingemarsson, Zita Tersman, Ylva Fahlquist, Elisabeth Qvarford, Matilda Lindeblad, Johanna Dannesund, Anna Cardelius och Hanna E Lindberg.

Så här går det till, vi delar upp oss i förrätt, varmrätt och dessert och så lagar var och en några miniportioner av sin rätt, tänker ut ett gott och passande vin till och sen kör vi.

Det här är några av de 8 rätter vi åt i går kväll:

bild

Förrätter: Kammusslor med korriander, vitlök och vitt vin, Äggost med 3 olika sorters sill, Råbiff med vaktelägg.

Varmrätter: Majskyckling med Pommes Pont du Neuf, champagnesås och brytbönor, Moules Mariniers på Anettes sätt (med mycket grädde 😉

Efterrätt: Mjölkchokladkräm med mandelkaka och färska hallon, Fudgebrownie med salt karamellglass.

Behöver jag tillägga att jag fortfarande är mätt?! jag och trött för den delen också, för det tar en himla massa underbar tid att ta sig i genom både mat, vin och snack.

 

 

 

2 reaktioner på ”Matkreatörsmiddag 3.0”

  1. Låter fantastiskt gott. Ett tips – om ni lägger länkar till varandra – dvs de som har bloggar så blir det jättebra resultat i Google och ni kommer högre upp i sökningarna.

    1. Så klart vi ska! Tack för tips, fixar det så fort jag kommer hem till min dator.

Kommentarer inaktiverade.